Röra på sig ute

Det är så härligt väder ute, + grader och soligt. Igår var jag och Jonas ute och gick i över en timme. Och iförgår också. Man blir så mycket piggare och det känns så härligt att vara ute i den friska luften.

Nya träningsbyxor

Idag så handlade jag nya träningsbyxor. Dem är jättesköna och jag vill aldrig ta av mig dem. Handlade också träningsstrumpor.

I know you're somewhere out there somewhere far away


Dagens middag; marinerad fläskfilé och hemmagjord potatisgratäng

Mums, va gott det blev. Och tro det eller ej, men det var Jonas som ville ha grönsaker. ;)

I'm making my self strong with krav maga

Ikväll har jag varit på självförsvar/krav maga. Jag lär mig att hantera olika svåra situationer; angrepp med kniv, slag, sparkar, pistolhot, kamper på mark och att försvara mig om det kommer flera människor mot mig. Jag lär mig att stoppa motståndaren och ta mig där ifrån. Jag tränar även kondition och styrka. Det är jättebra träning. Man måste tåla lite blåmärken och blod. :)

Kolla vilken söt syster yster jag har

Kollar på gamla filmer som hon gjort och blev mest förtjust i den här.. den är gjord åt mig. Så gulligt av henne. :)

Frågor

- Vad ville du bli när du var liten?

När jag var liten ville jag jobba i en klädbutik... jag trodde att man inte fick ha fina kläder annars.

- Vilket av alla yrken i världen skulle du vilja ha idag om du fick välja helt fritt?

Personlig Tränare, Passledare för Zumba, Ha ett eget företag, designa kläder, jobba med barn... m.m

- Om all mat var nyttig och bra för dig, vad skulle du vilja äta under en vecka?

Sallader med dressingar.

- Om du visste att du skulle dö om ett år, vad skulle du göra med ditt liv?

Åka vattenskidor, gå på spa, dansa, resa och vara med alla jag tycker om. Prata med en hemlös.

- Om du var ekonomiskt oberoende, vad skulle du ägna ditt liv åt?

Ha mitt egna företag, och lyxiga semestrar då och då. :)Saker att göra en tråkig dag.

- Plinga på en främlingsdörr och springa för livet. Så som man gjorde när man var liten.
- Gör snälla saker i smyg, anonymt. Ex. Skicka ett brev till någon, skotta hos någon, gör ett fint paket och lägg på någons kontor, utanför någonsdörr, buda presenten.
- Skriv ett brev till dig själv i framtiden. Som du läser om kanske 15 år.
- Ha en picknick. Även om det är vinter. Klä dig varmt. Värm oboy, ta med bullar och någon du tycker om.
- Gör saker annorlunda. Ex. Sätt på dig den andra skon först, öppna dörren med fel hand, borsta tänderna med fel hand, ät middag till frukost, frukost till lunch, lunch till middag...
- Ge komplimanger. Till alla, busschaffören, din kompis, dina föräldrar, ditt djur.
- Sov hos någon annan. Någon du gillar att vara med.
- Skriv en fortsättning på ditt liv.
- Sätt ett mål på hur mycket pengar du ska få in under dagen. Ex. Du bestämmer dig att få in 500 kr. Kom på ett smart sätt att få ihop det. Sälj saker, tillverka själv och sälj det du gjort, annordna tävlingar på stan..
-Låt tärningen bestämma. När du ska till skolan ex. Hur ska du ta dig dit? Om du får en etta: så går du dit. En två: cykla. En trea: ta bilen. En fyra: Bussen. En femma:Jogga. En sexa: Stanna hemma.
-Gör egna program på youtube, vimeo, myspace.


Nu kommer ni aldrig ha tråkigt.

Ingen klättervägg

När vi kom till klätterklubben så var det fullt med folk. Man kunde inte ens komma in.. så vi gick där ifrån och fikade istället. Nästa gång ska vi ringa innan och kolla så att det är lugnt...

Testar klättervägg

Imorgon ska jag testa träna klättervägg. Det är bra träning för balansen, smidigheten och musklera. Visst låter det kul, jag är så peppad!

Noliamässa

Idag har jag varit och pratat med olika skolor och ufföretag. Har även varit på föreläsning och lyssnat på blondinbella. Bäst av allt var att jag träffade Josefin. :) Efter mässan har Julia och Lina varit hem till mig. Vi har pluggat redovisning och beskattning. Nu ska jag plugga på egen hand till ett prov jag ska ha imorn.


Hejdå alla.

Snart åker nästan alla kompisar iväg till Afrika, Barcelona och London. Jonas åker också snart till London. Fan va ensamt det kommer att bli. Jag ska träna gärnet och dränka mig i böcker.

Hahah, damn you auto correct!

http://damnyouautocorrect.com/

Training dairy

I lördags var jag och gymmade då det var obemmanat. Det är så skönt att träna när det är lite folk och alla dem som är där pratar och hjälper varandra..
Idag var jag och Emelie på MRL. Åh, va härligt det var. Först var jag så trött att jag nästan somnade och sen så tränade jag och vart piggare. Det är så härligt att bli varm i kroppen, svettas lite och bli piggare.

Helgen

I helgen har jag haft det jättebra. Giselle var hem till mig och vi pluggade, hon sov över också. Kändes så skönt att ha henne här. Hon är en sådan underbar person som får alla att må bra. Så glad att jag känner henne.  Dagen efter vi på Friskis och svettis med funktionshindrade och kollade på när dem tränade. Träffade många trevliga människor som råkat ut för hemska saker... jag är så tacksam för allt som jag har.Nu är det lördagsplugg.. Nanana.

Giselle är här. Vi har suttit och pluggat, sånt man gör på lördagskvällar.. vi har även hunnit med att göra våfflor. Apgott. Hon sover här.

Nu är det slut på veckan och det är dags för fredagsmys... Om det så är det sista jag gör. Nananan.

Nu ska jag hem till Emelie och mysa med tjejerna! Vi ska laga tacos och se på film.

Studera

Idag har jag tagit ett beslut. Kanske blir några arga och kanske kommer det inte sluta lika bra som det kan göra. En liten risk, men det känns som att jag har gjort rätt. Nu ska jag plugga engelska.

Jag önskar att snön försvinner.


Även om det känns helt omöjligt ibland, så måste jag tro att jag kan på egen hand.


Bajs stunder i bajs livet

Skit va allting ska vara dåligt hela tiden.. jag håller tummarna att det här inte händer och att de som misstänks vara är fel.

Nu ska jag ta och krypa ner i sängen eller badet..


I beslutet

Jag är så lycklig och vilsen. Jag har fått ett beslut som jag måste ta snart. Jag vet inte vad jag ska göra. Allting har blivit så fel.. Hur gör ni när ni måste välja mellan två saker och inte alls vet vad ni vill?

Såg på CSI Miami och hörde en fin bön, Guardian Angel.

O Angels of God, from heaven so bright,
watching beside my children to lead them aright;
Fold your wings round them, and guard them with love;
Softly sing songs to them of heaven above.
Amen

Training

I måndags körde jag dans hemma. Åh va svettig jag vart. Även fast det var alla hjärtans dag så kunde jag inte hålla mig från att träna. ;)

Igår så var jag och tränade på morgonen, då gymmade jag och jag är imponerad av mig själv för hur jag har utvecklats. Jag orkar springa länge utan att bli trött nu. Det känns riktigt bra. Igår kväll var jag också på core med Julia. Så idag har jag lite träningsvärk.

Idag var jag och tränade Mage Rumpa Lår och Latino dans. Kan tänka mig att det känns i kroppen imorn. Till dansen har det kommit nya låtar och det känns fortfarande skitkul! :)

DAANS! :D

Dem här filmerna på youtube är några som jag brukar kolla på när jag dansar hemma. Har inte hittat någon riktigt bra än.
http://www.youtube.com/watch?v=l3bdUtGV4nQ&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=41IV1Q0ENkM
http://www.youtube.com/watch?v=2b0WZ7j0Jx8

Alla hjärtans dag bak

Rocky road crunch bars

Till alla hjärtans dag har jag tänkt baka. Dem här ser väl goda ut?

Kärlek

Jag älskar Jonas så mycket.

I ett vackert vinterland.


Nu snöar det igen...


Självförsvar

Jag är så taggad! Ikväll ska jag börja på självförsvar. Det ska bli så kul!! Snart vet jag hur jag ska förvara mig när Jonas använder sina brottargrepp mot mig. :)

Daaans!

Jag har skakat rumoan igen. Idag dansade vi salsa också. Åhh vad jag älskar att träna.

Wihoo, kontroll av skolan!

Vi har en inspektionsman på skolan idag. Nu har han varit med oss på våra lektioner och han diskuterar med våran lärare om att det är alldeles för stora och komplicerade uppgifter. Det känns så skönt. Hoppas han får våran lärare att tänka om lite... :)


Som vanligt

Min lärare är hemma med sjukt barn. Tur att jag kollade progress och tur att progress finns.

I like

Från Aurélie Bidermann

Snygg Mage, Rumpa och Lår.

Ännu ett Mage Rumpa Lår pass och ännu en dusch. Undra om det är bra för håret att bli tvättat varje dag och sen plattat efter det. Jonas har gjort mat klart åt mig. Vad glad jag vart. Världens gulligaste kille.

Böcker i fönsterbrädan

Vi håller på att städa hemma. Vårstäda. :)

It is good weather outside, in my heart I am happy


SM veckan i Sundsvall

Nu är det SM vecka i Sundsvall. Jag och Jonas åkte in och såg på curling, trial, dragkamp, boxning och några fler sporter. Coolast var Trial. Killarna som vi såg på var grymma. Jag och Jonas bettade om vem som skulle vinna. Killen jag hejade på vann. Eddie Karlsson, nr 2. Jag har till och med lärt mig namnet. Fatta att jag var insatt. :)

Gymmat


Idag har jag varit på gymmet med Giselle. Nu är jag nyduschad och ska äta middag. Ikväll blir det middag sent, maten är klar om en kvart. Vi ska äta afrikansk kyckling med jasminris och cafe de parissås. Kommer nog bli asgott!

Kort sammanfattning på finanskriser år 1929 - 2007

Under 1920 talet så blev många amerikaner intresserade av aktiemarknaden, det blev en hobby att spekulera marknaden för de flesta. Folk tog lån av banker för att satsa och börja finansiera sina spekulationer. Det här gjorde att avkastningen ökade. Lånen som man tog säkrades av aktier. Aktiemarknaden blev ett vardagligt samtalsämne. Det var lika vanligt som att prata om vilken mat man ska äta. På tidningarnas första sidor så stod det ofta om kursstegringar.

Ett utav de vanligare indexen Dow Jones låg på All Time High den 3 september 1929. Människorna som började satsa här gick med förlust. Det tog Dow Jones 25 år att hämta sig. Resultatet blev en allvarlig depression, många människor förlorade jobben och fabriker fick stänga.

På The New York Stock Exchange föll kurserna oväntat fort den 28 oktober 1929. Det här blev en av dem värsta dagarna för finansmarknaden. Folk sålde sina aktier och ingen ville köpa. Aktier föll med upp till 95 %, tills det år 1935 skulle bli All Time Low. Det här blev den värsta kraschen någonsin i Amerikas historia.

Depressionen hade alltså sin grund i låga räntor, vilket gjorde att folk vill låna pengar. De flesta såg inte att krisen var på väg inte ens riktigt stora nationalekonomer. Eftersom att realräntan var så låg så började man även låna pengar till att bygga hus. Många utav husen blev förstörda utav naturkatastrofer, bland annat orkaner. Den stora depressionen varade i 10 år.

År 2007 så började den svåraste finanskrisen som världen upplevt sedan den stora depressionen. Dagens finanskris hade sitt ursprung i framför allt den amerikanska bostadsmarknaden. Villapriserna började stiga ända från 1930-talskrisen och prisen på villorna har efter det höjts långsamt och stabilt. I USA hade det genomsnittliga priset på en villa dubblats sedan 1963 till 1993. Det här gör att folk tar lån till att köpa bostad, och man kunde konsumera mer än sin inkomst. Eftersom att man oftast tar lån som är ofta större än hemmets värde.

Finansmännen på Wall Street tjänade stora summor pengar när finanskrisen kom, det gjorde att finansmännen framstod som rena skämten. Dem blir betalda en massa pengar för arbetet dem gör, men ingen såg deras kompetens. Många företag gick i konkurrs och även många banker behövde hjälp av staten för att klara sig. Banken Bear Stearns fick hjälp av JP morgan för att inte kollapsa, Bank of America tog över Countrywide och Lehman Brothers hade gått ikull. Investmentbankerna Goldman Sachs och Morgan Stanley hade tvångsomvandlads till förvaltningsbanker. Alla banker som överlevde hade tagit emot pengar från statskassan. Trots staternas hjälp fortsatte aktier att sjunka i värde.

Jämfört mellan dem här kriserna så har dem båda två haft sin grund i låga räntor. Folk lånar och investerar i saker som bostäder, pengar som de inte kan betala tillbaks. Pengarna är värdet av huset. Det har skapat finansbubblor, bankproblem och börskrascher som vidare har skapat oro bland människor. Jag tror att det kommer fler kriser i framtiden, oftare men mindre. Säljarna blir fler än köparna och allt fler blir överbelånade. Vilket gör att ekonomin spricker.

På min blogg kan man inte göra stycken, för min blogg är i någon slags kris. Kanske bloggkris. Ni får helt enkelt accept.

 

 


Out of control

När vi var här så hade vi en grupp som inte funkade så bra ihop. Vårat resultat blev ganska dåligt också. På Internationell ekonomi så har jag ett dreamteam. Idag kom hela min grupp när vi skulle redovisa om dispyter mellan USA och Kina. (Inga andra grupper hade alla gruppmedlemmarna där.Våran lärare har bestämt sig för att ge alla eleverna som inte var på dagens lektion IG varning. Känns korkat, tur att vi var där iaf.
Om ni vill läsa om olika dispyter så kan man göra det här: www.wto.org

Kvällens bild

Jag har suttit hela kvällen och gjort en poster om cirkulation och andning hos fiskar och fåglar. Nu kan man tro att jag är värd lite sömn, men nej. Då funkar inte skolans hemsida så jag kan inte skicka in den! Sen har jag en till inlämning idag, så den ska också skrivas lite på innan jag går och sover. Å andra sidan.. varför inte göra alla när jag ändå är igång? ;)

Muums, vilka meloner!

Jag älskar Meloner. Idag har jag köpt en hounungs melon från Brasillien. Den ska jag smaska i mig innan vi ska göra plankstek. Precis efter den här bilden så tappade jag melonen på datorn... Haha. Njet.

Bora Bora i Franska Polynesien

Jag skulle villja åka hit. Four Seasons Resort Bora Bora i Franska Polynesien. Tänk vad härligt.

Step, not for me!

Step var riktigt tråkigt. Det var mest samma saker man gjorde om och om igen. Sen så hackade cd skivan så musiken funkade knappt. Vart i alla fall jättesvettig. Vet inte hur många armhävningar jag gjorde... Kände mig äcklig när jag gick på Birsta. Nu har jag duschat. Här är en peeling som jag har använt:

"Brown Sugar Polish är en mild och naturlig skrubb som är idealisk för rengöring samt peeling. Produkten stimulerar blodcirkulationen och gör din hy mjuk och frisk.
Peelingen är berikad med citrongräs och citrus, två naturliga ämnen som skyddar din hy och förser den med antioxidanter." - Make up store


Känner mig fräsch och mjuk! Rekommenderar den här!

Nu blir det step!

Nu ska jag skynda mig till stan och möta upp Giselle. Vi ska testa step idag! Sen ska vi på stan i svettiga kläder :)

Studentmössan har anlänt

 

Nu har min studentmössa kommit! <3


Dagens bild

Den här bilden har jag målat på rasten idag.

Jag drömmer om våren, och så börjar det snö igen..

Det snöar för fullt här i Sundsvall. Jag som hade plockat fram vårjackan...

Åh pussen!

Idag har jag varit på Latino dans igen. Snart kan jag dansa på riktigt. Haha. Älskar när instruktören sjunger med. När jag hör en låt som vi dansat till så brukar jag höra henne sjunga i mitt huvud "Åhh nu kommer pussen. Puss, puss"
Vi dansar även magdans! Hur roligt är inte det?! ;)

Lust att bara vara hemma och läsa

Jag blir alltid lika glad när det trillar ner en tidning i brevlådan.

Schh, nu smyger vi och kollar på grannarna

Min katt är rolig. Om hon ligger och sover och sen hör någon utanför... då skyndar hon sig upp och kollar ut genom fönstret, med öronen liggandes neråt. Här spanar hon på grannen.

Alltid samma visa

Nu har jag skyndat mig till skolan och sen så ska vi inte ens ha lektion för att våran lärare är hemma. Som vanligt får jag alltid reda på det när jag redan är här. Nästa lektion 12.05.

Min största tröja

Den här tröjan fick jag av Jonas för några år sen. Storlek 8XL.:)

Shoppat kofta med skinndetalj


Shoppat lite färg


Solrosor


Tvätt, Tvätt och Tvätt

Skönt att vara ledig från skolan så man hinner tvätta..

RSS 2.0